dimecres, 13 d’agost del 2008

Clarence Hailey Long

by Felip

Clarence Hailey Long és el tòpic americà. Tots el recordareu de quan encara existien anuncis de tabac. Un prat ressec, una muntanya rogenca al fons i el nostre amic muntat en un cavall. Ell va inspirar la imatge de Marlboro i, per molts, la imatge dels Estats Units. Com no podia ser d'una altra manera parlem d'un texà, anònim i universal alhora.

Som a Texas. En l'inconscient col·lectiu aquest és l'Estat més americà de tots. Els cowboys, els búfals, els cavalls, les praderies, els pioners, els intrèpids, el petroli... George Bush en essència. No ell com a persona sinó el que transmet la seva imatge.

Hem arribat a l'estat dels barrets d'ala ampla després de visitar dos pobles fantasmes, els últims d'Oklahoma, i una ciutat morta. Tulsa, la capital de l'Art Decó americà ens ha acomiadat com ens va rebre: pluja i la sensació que els anys no han afavorit gens aquesta ciutat industrial on es noten els efectes del model econòmic d'aquest país: desigualtat. D'allà a Oklahoma City, marcada per l'atemptat de 1995 i amb un barri, el Heritage Hills, ple de "mansionetes".
Però anem al que interessa: Hext i Texola. Dos pobles fantasmes que ja ens anunciaven Texas. Fantasmes no per embruixats sinó per la facilitat que té la gent d'aquesta terra de deixar els trastos i marxar a un altre lloc on l'aire bufi més net. Cases, neveres, cotxes, una presó... tot abandonat i antic, tant que ni uns okupes somiarien en restaurar-lo.

I finalment Texas. A Shamrock hem pogut veure una altre icona de la pel·lícula Cars i de la Route 66. Bonica posta de sol amb remullada inclosa a les afores d'Amarillo. Si algú es veu amb cor de menjar un bistec de 72 unzes (més de 2 kilos) gratis, ja sap on ha d'anar. Té una hora per fer-ho.

Apa, demà més! Ai, la cançó que sinó després em renyen. Posem alguna de vaquers com la de Bonanza que ha sonat avui.
Fotos:
1. El cel de Texas a la tarda. Felip
2. El banc de Tulsa. Felip
3. La carretera al poble fantasma de Texola. Arnau
4. Encara que sembli un dibuix és la realitat: Tower Sation de Cars. Arnau

5 comentaris:

Dolors ha dit...

Hey nois!
Que consti que us estic seguint des del primer dia perquè m'ha fet molta il.lusió rebre la vostra invitació per compartir el vostre viatge.
M'agrada tot el que expliqueu i fotografieu però, sobretot, l'esforç que feu per trobar una estoneta del vostre temps i compartir les vostre experiències.
Un gran encert. Anna... vull veure moltes fotos, eh?
Un petó,
Dolors

Anònim ha dit...

Ei gent! Des del primer dia que no us posava cap comentari, però he anat seguint la ruta. Quina feinada, joder. Ha molat el cotxe de cars, tot i que a mi m'agrada bastant més Wall-e... que per cert, si l'aneu a veure a algun cine de per allà, no cal que domineu molt l'amglès que els primers 40 minuts´la peli és muda.

Arnau, ja que estàs a texas, fes una foto d'algu de l'stevie, collons, ni que sigui una stratocaster.

I la temperatira què tal, fa calor?

Salutacions!

marc

Equip del Projecte 66 ha dit...

Bones gent,

Per ordre d'aparició. Dolors, merci per seguir-nos i tranquila, que un búfal o un gratacels no, però fotografies en portem per avorrir.

Marc, o porto alguna cosa de n'Esteve (Steve Ray Vaughan per la resta del món mundial) o almenys alguna fotografia d'algun local d'instruments (molt habituals per la zona). Del temps millor avui no parlar-ne. Fins ahir un temps genial, caloreta, però no passem de 70 graus (Farenheit), però en canvi ahir a la que sortia el sol et torraves i quan va marxar va ser per donar pas a la pluja. Res greu, però.

Arnau

Laura i Joan ha dit...

Holitaaa!!

Com teniu els culets despres de tantes hores de cotxe?
Esperem que dormiu bé per veure el somni americà.
El Joan vol una foto d'una pelusilla del desert, o un video per veure com rodola.
Ala! Gringos a passar-ho bé.

P.D. Tita Ester la mongeta t'envia molts petons.

Anònim ha dit...

Bon Día por aqui, bona nit por ahi.
Barça: 4 - Unos de Polonia: 0
Goles del Eto'o (2),Henriq-ue, Chavi. Al Eto'o os lo teneis que tragar con patatas.
Las últimas afotos no se pueden ampliar?.
Si pasaís por City Kansas, pues te sientas.

Besitos de mami, per tots.

La Andu y Papi